tex-mex

Californiens køkken – multikulturelle smagsoplevelser du ikke glemmer

123

 

Tænk på det Amerikanske køkken. Hvad er det første der kommer op? Måske fast food-klassikerne såsom burgers, shakes og fritter fra de store kæderestauranter? USA har meget andet at byde på, og især i Californien finder du uforglemmelige internationale smagsoplevelser.

Staten er også kendt som ‘The Golden State‘, og dette er passende, for den solrige delstat er en guldgrube fyldt med verdenskøkkener. Læs videre for at få inspiration til, hvilke verdenskøkkener du skal prøve i Californien.

Spis autentisk mexicansk helt lokalt

En af de største mad-perler på rækken er det mexicanske køkken. I Californien findes der tusindvis af centralamerikanske restauranter, diners og takeaway steder. Mexicanske immigranter har taget deres køkken med fra hjemlandet og har bevaret autenticiteten i de forskellige retter.

Hvad skal man vælge? Det kan være svært at sige, men den mexicanske mad i Californien er den ægte vare, så der er god grund til at prøve mange forskellige retter. Prøv for eksempel enchiladas, som er majspandekager fyldt med chili, bønner, ost, kød eller andet.

Molé er en ærke-mexicansk ret, som der findes uendeligt mange variationer af. Det siges, at hver eneste mexicanske husholdning har deres egen fortolkning af denne ret som bygger på en rig sauce med svinekød og masser af krydderier. Mole puttes ofte i tortillas og burritos. Smag denne ret forskellige steder, og find din favorit!

Med så mange forskellige centralamerikanske spisesteder er det svært at vælge anbefalinger. Lokale kilder udvælger de følgende mexicanske køkkener som blandt de bedste i Californien:

  • Sky’s Gourmet Tacos, smagfulde fusion-tacos
  • Tocaya Organica, typiske Californiske tacos med vegetar-og veganermuligheder
  • El compadre, familievenlig dine-in med store portioner.

Det koreanske køkken i Californien

Hvis du tager turen til Koreatown i Los Angeles, så finder du autentiske koreanske madsteder koncentreret i ét område. I Koreatown er mange af spisestederne så autentiske, at menuerne står på koreansk. Spørg derfor gerne personalet til råds, inden du bestiller.

Prøv for eksempel traditionel koreansk knoglemarv suppe. Et sted, som laver denne ret helt perfekt, er ‘Han Bat Shul Lung Tang.’ Menuen hér er simpel, og du kan tilvælge mange forskellige slags tilbehør.

Koreanske nudler er blandt de mest populære retter i Californien. Nudler er en kendt takeaway-ret og kan bestilles i stort set alle koreanske restauranter. På Hyesung Noodle House finder du simple nudel retter med fokus på kvalitet. Sammensæt din ret efter egne ønsker.

Besøg også disse dejlige og spændende koreanske restauranter, når du er i Californien:

  • Soban restaurant, fantastiske retter med fisk og krabbe
  • Jun Won restaurant, de bedste retter med ørred, ris og tilbehør
  • Zzamong, prisvenlig, smagfuld og simpel Koreansk mad.

En bid af Italien med et gyldent Californisk præg

Italiensk mad er særdeles udbredt i USA, og der findes exceptionelt stor variation i, hvordan de amerikansk-italienske fællesskaber laver deres retter. Pizzaen i Californien er anderledes end pizza i eksempelvis New York. Italienske spisesteder i Californien tilbyder generelt mange retter, så der er god grund til også at prøve nyt.

Det som kendetegner Californien-pizza er bred variation i de toppings, du kan vælge. Bunden på ‘California-style’ er kendt som tynd og sprød. Det siges, at pizza-stilen i denne delstat er den amerikanske variation, som kommer tættest på traditionel Italiensk pizza, grundet den tynde skorpe og bund.

Udover pizza kan du finde lækre retter som pasta. Pasta serveres i mange forskellige former og med et bredt udvalg af saucer og tilbehør. Prøv også den velkendte chicken-parmigiana. Alle restauranter, som serverer denne ret har stolthed i deres specielle opskrift. Nedenfor finder du forslag til nogle af de bedste Italienske spisesteder i Californien.

  • Hippo, pasta med masser af valgmuligheder
  • Alimento, ægte italiensk mad med deres egen eftertragtede tortellini
  • Osteria Mozza, pasta med forskellig udsøgt ragu.