baby, nyfødt, kravle, smil, person

Fra Californinen til Sjælland: Denne aktivitet med børn er en global trend

123

Hvis du lige er tilflyttet fra Californien til Amager med din baby, så leder du måske efter gode muligheder for, hvordan du kan stimulere det mest gavnligt. En af de ting, du kan gøre, er at begynde til babyrytmik med din baby. Hvorfor er det så gavnligt? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Alle sansers udvikling kan ligeledes stimuleres gennem babyrytmik. Her hører barnet nemlig, ser og lugter. Hvis du leder efter et sted på Amager, hvor du kan hjælpe dit barn med dette, så kig efter rytmik Amager.

 nyfødt, pige, stirre

Den nyfødte skal lære meget

En lille nyfødt har meget, den skal lære. Det kan måske virke som om, en lille baby ikke laver meget andet end at sove og gå på toilet, men der sker meget inde i barnets lille hoved, som man ikke lige kan se med det blotte øje. Et barn udvikler sig virkelig meget i løbet af dets første år. Det har brug for stimuli for at udvikle sig korrekt, og dette kan du hjælpe på vej gennem babyrytmik. 

Sanserne er i fokus

Til babyrytmik er det sanserne, der er i fokus. Det er nemlig sanserne, der bliver stimuleret under babyrytmik. Der er 7 sanser, som barnet kan styrke særligt i løbet af de første par år. Disse er hovedbalancesansen, muskel- og ledsansen, lugtesansen, synssansen, høresansen, følesansen og smagssansen. 

Følesansen (taktilsansen)

Denne sans bliver særligt stimuleret under babyrytmik. Udviklingen af denne sans har f.eks. betydning for udviklingen af dit barn motorik, dets følelser samt dets bevægelse. Det kan tilmed være med til at udvikle dit barn psykiske og sociale kontakt til andre. Sansen skal bemærke alle former for berøring. Det skal både registrere om noget af varm eller koldt, om noget er rart eller ubehageligt. 

Golden Gate Bridge, California, broer, San Francisco

Muskel- og ledsansen

Denne sans er med til at sørge for, at barnets muskler spændes og afspændes, når der er behov for det. Det er samtidig denne sans, der skal hjælpe barnet til at blive bevidst om, hvilken stilling barnet befinder sig i. Det er f.eks. også dette, barnet lærer, når det skal ligge på ryggen og selv løfte hovedet.