yosemite

Natur i verdensklasse: Derfor skal du besøge Yosemite Nationalpark

123

Der findes rigtig mange gode grunde til, hvorfor alle mennesker bør have et besøg til den amerikanske delstat Californien på deres liste over steder, som de skal besøge, inden de går bort. Staten byder på alt fra spændende byer såsom Los Angeles og til oplevelsesparker såsom Disneyland, men Californien byder altså også på en fantastisk natur, som ikke findes magen til nogen andre steder i verden.

En af de smukke steder, som du bestemt bør opleve i Californien, er Yosemite nationalpark. Denne store nationalpark spreder sig udover 3027 km2, hvilket altså er et område på størrelse med hele Fyn. Området byder på enorme klipper, bjerge, uendelige grantræsskove, vandfald og et spændende dyreliv.

Der er dermed alt, hvad man kan forestille sig ville skab en fantastisk naturoplevelse.

Hvad er Yosemite Valley?

Yosemite Valley – eller Yosemite dalen som den bliver kaldt på dansk – er det mest besøgte område i Yosemite nationalparken. Dette skyldes, at stedet er et epicenter for alt, hvad den smukke nationalpark er kendt for. Her kan du nemlig både se de karakteristiske klippevægge, vandfald og floden Merced.

Derudover så er det også her, at en lang række spændende vandrestier tager deres begyndelse. Dermed har du altså muligheden for også at vandre ud i naturen mere eller mindre på egen hånd, sådan at du for alvor kan komme ud og opleve den vilde og smukke natur helt tæt på.

I den nærliggende by Yosemite Village finder du også Yosemite Visitor Center, som kan hjælpe dig godt på vej med en god, men samtidig sikker oplevelse i nationalparken. Her kan du få gratis kort, hvorpå du kan finde de forskellige vandre- og cykelruter, som går igennem skoven.

Et spændende dyreliv

Hvis man er vild med dyr, så er Yosemite Nationalpark et rent mekka for alverdens forskellige dyrearter. Her kan du nemlig være så heldig at se alt fra sortbjørne, sjældne fuglearter, hjortearter, hyæner, pungrotter, egern og mange andre dyr; alle sammen ude i deres frie og naturlige omgivelser.

Området er specielt interessant for professionelle og amatør ornitologer, da fuglelivet i nationalparken er så rigt. Der er blevet dokumenteret hele 262 forskellige fuglearter i området, hvoraf flere af arterne er benævnt som værende sjældne.

Det er derfor en gode ide at tage en kikkert med sig, hvis man har planer om at besøge dette smukke naturområde. Det er dog også vigtigt at huske på, at dyrene er vilde, hvormed man altid bør holde sig på behørig afstand.

Hvad er Yosemite Falls?

Der findes, som tidligere nævnt, mange forskellige vandre- og cykelruter i området, så det kan være lidt uoverskueligt at vælge, hvilken man skal følge. De klart mest populære vandreruter er dog dem, som fører én forbi Yosemite Falls.

Yosemite Falls er et vandfald, som egentlig består af to; nemlig ”Upper Yosemite Falls” og ”Lower Yosemite Falls”. Tilsammen har de to vandfald et imponerende fald på hele 739 meter, hvilket gør den til Nordamerikas højeste vandfald, såvel som den femte højeste i hele verden.

Du kan som sagt vandre ud til dette imponerende vandfald, men det er også muligt at tage en shuttle-bus, hvis man ikke skulle være så godt gående. Både Yosemite Nationalpark og Yosemite Falls er bestemt et besøg værd, når man befinder sig i Californien.