Bisonsafari på Fyn

Amerikanske oplevelser i Danmark

123

Hungrer du også efter at komme en tur over Atlanten igen? Pandemien gør det ikke nemmere at drømme sig langt væk til USA, for der er lange udsigter til en klassisk road trip. Dog kan du give din familie, dine kollegaer eller vennerne en vaskeægte amerikansk oplevelse lige her i Danmark. Skal du give dine kollegaer firmajulegaver? Så læs med lige her, hvor du får fire råd til amerikanske oplevelser, du kan få i Danmark.

Danskernes fascination af USA har udviklet sig meget gennem årene. Tilbage i midten af 1800-tallet, udvandrede de første danskere til USA. I efterkrigstiden begynder fascinationen af den amerikanske populærkultur – herunder både musik, film, tv-serier og mad.

rebildfest

Tag på bisonsafari på Europas største bisonfarm

Drømmer du om prærier så langt øjet rækker? Så kan du opleve, hvordan de amerikanske bisonokser trasker rund på den fynske prærie på Ditlevsdal tæt på Morud. På Fyn kan du nemlig komme på Bisonsafari – og så endda på Europas største Bisonfarm!

Faktisk findes der flere steder i Danmark, hvor du kan opleve de amerikanske bisoner. Du kan f.eks. opleve vildtlevende bisonokser, der trasker rundt i Bisonskoven i Almindingen på Bornholm. En Bisonsafari er helt sikkert et stort hit for børnefamilien!

Besøg Elvis Presley på Memphis Mansion 

Bliver det mere klassisk amerikansk end Elvis Presley? Har du altid drømt om at besøge hans hjem Graceland i Memphis? Elvis Presley blev født i et lille hus i Tupelo, Mississippi, hvor kårene var trange. Herefter voksede han til at blive ”The King of Rock’n’Roll. 

Du kan lære mere om historien bag den ekstremt legendariske sanger på Memphis Mansion i Randers. Her finder du både et Museum og den klassiske Highway 51 Diner, hvor du kan spise dig mæt i bl.a. burgere.

Memphis Mansion er en god dagstur for familien eller dig, der bare gerne vil opleve et anderledes museum i Danmark. Her er der Rock’n’Roll for alle pengene, og det er en oplevelse, du sent vil glemme.

Overnat på Wittrup Motel fra 1955 

Wittrup Motel ligger på Roskildevej i Albertslund. Det kunne dog nemt have ligget i Alabama, Georgia eller en hvilken som helst anden amerikansk stat. Her er motellet opført efter de klassiske amerikanske standarder – og i en klassisk amerikansk motelstil fra 1950’erne.

Du kan også finde en række amerikanske dinere i Danmark. Her kan du få overdådig brunch, milkshakes eller hjemmelavede burgere. Vil du gerne opleve en Drive In Bio, kan du tage familien med en tur til Nordsjælland. Her ligger Lynge Drive In Bio nemlig. Den åbnede tilbage i 1961.

Wittrup Motel

Fejr den 4. juli til Rebildfest

I Nordjylland finder du Rebild Bakker. Her finder den årlige Rebildfest den 4. juli også sted. Rebild Bakker har siden 1912 dannet de naturskønne rammer omkring den største årlige fejring af den amerikanske nationaldag – uden for USA selvfølgelig. 

Hvert år samler Rebildfesten flere tusinde mennesker. Selve Rebildfesten er åben for alle, og man behøver ikke være medlem af Rebildselskabet for at deltage. Rebildselskabet er en dansk-amerikansk venskabsforening, der er bestået i mere end 100 år.