Ørkenlandskab

Få styr på det økonomiske inden din ferie i Californien

123

Skal du snart på en spændende rejse til Californien? Når man vælger at tage den lange rejse til USA, vil man typisk også vælge at være afsted i lidt mere end en uge, fordi det ikke er helt billigt med fly, så det kræver altså også lidt overvejelser rent økonomisk, så man kan få råd til turen.

Derudover bør man også gøre sig nogle tanker om valuta, og hvordan man vil købe ting, imens man er der. Det er trods alt et helt andet land, med en anden valuta, og det skal man lige vænne sig til, så man ikke pludselig kommer til at giver et helt andet beløb, end man troede.

Her kan du får nogle tips til, hvordan du forbereder dig på en tur til Californien rent økonomisk.

californien-rejse

Sådan får du råd til rejsen

Hvis man gerne vil være på den gode side rent økonomisk, inden man skal ud at rejse, så skal man jo først og fremmest have styr på, at man rent faktisk har råd til at tage afsted.

De fleste vil nok vælge den klassiske model, hvor man i noget tid har sparet op til ferien, og så bruger denne opsparing på at tage afsted – så ved man nemlig, at det ikke går ud over resten af ens forbrug.

Hvis du dog lige mangler en lille sjat penge til at komme afsted, og du ikke har tid til at tjene dem selv, er det selvfølgelig også muligt at låne. Så lån penge i dag hvis du hurtigt har brug for de sidste penge til turen – vær dog opmærksom på, at du jo også skal betale dem tilbage en dag, og at det jo gerne skulle være uden alt for høje renter.

Forskellige pengesedler

Undersøg valuta så du kan veksle penge

Inden du tager til Californien, er du selvfølgelig også interesseret i at vide noget om valutaen, så du kan få vekslet nogle DKK til USD – for det er jo rart at have lidt kontanter på sig, når man er afsted. På samme måde skal du også, når du er hjemme i Danmark tænker over, om du skal have vekslet til penge fra USD til DKK, hvis du ikke regner med at skulle til USA igen i den nærmeste fremtid.

I den forbindelse er det også meget smart altid at have en valutaberegner på sig, eventuelt på mobilen, så du altid kan udregne, hvad tingene vil koste i danske priser. Så kommer du ikke til at lave dumme fejl.