Big Sur

Oplev kultur og natur i Big Sur

123

På din tur gennem Californien må du ikke glemme Big Sur. Big Sur er både en fantastisk naturoplevelse og et spændende kulturelt fænomen. Navnet dækker nemlig over den 145 km lange kyststrækning på Highway 1, der starter i syd fra Hearst Castle og fortsætter til Carmel i nord. Herudover er det også navnet på det eneste bysamfund, du vil møde på din vej. Byen har opnået kultstatus i Californien på trods af, at der kun bor 950 mennesker.

Læs med her og bliv inspireret til dit roadtrip gennem Californien, hvor Big Sur vil være en helt fantastisk oplevelse.

Få den vilde natur ind under huden

På et roadtrip gennem Californien vil du helt sikkert opleve dele af og måske hele Highway 1, som er en legendarisk rute. Særligt kyststrækning Big Sur byder på spektakulære syn, hvor du kan opleve Santa Lucia-bjergene rejse sig dramatisk op fra Stillehavets dyb. Naturen her er vild og utæmmet, og du vil kunne opleve denne på tætteste hold, hvis du går på opdagelse i bjergene.

Pfeiffer Big Sur State Park byder på mange smukke vandrestier. Et tip er at finde ned til Pfeiffer Beach, som er kendt for den særlig klippeblok, hvor solnedgangen skinner gennem et hul ved vandoverfladen.

Hvis du er til vandfald, vil du synes om McWay Beach, hvor du blive mødt af et tropelignende natur med det fineste vandfald.

Byen Big Sur – et samlingspunkt for hippier

På den nordlige del af Big Sur på Highway 1 møder du byen af samme navn. I 1950’erne og -60’erne var bysamfundet Big Sur et stort samlingspunkt for kunstnere og alternative folk. Byen emmede af ro og balance, hvilket virkede som magnet på blandt andet New Age-bevægelsen, som stadig ejer flere grunde i området.

Flere forfattere har i perioder opholdt sig i Big Sur og særligt Jack Kerouac med bogen ”On the Road” fra 1957 har været med til at gøre byen verdenskendt.

Et mondænt og dyrt område

Selvom byen tidligere har været et samlingspunkt for hippiekulturen, skal du ikke regne med at blive mødt af simple og faldefærdige hoteller. Big Sur er blevet en utrolig populær destination for alle på gennemrejse, hvilket priserne og overnatningsmulighederne bærer stor præg af.

Hotellerne er særdeles lækre og hvis du har lyst til at bruge en nat i Big Sur, skal du være forberedt på at ville betale en del for det. Husk at booke i forvejen!