Drømmen om Californien

Sådan får du råd til hyppige udlandsrejser

123

Rigtig mange danskere drømmer om at komme ud at rejse. De har måske sågar en drømmedestination såsom USA’s spektakulære stat, Californien, kulturrige Japan eller vilde Brasilien. Hvad end drømmen er, er problemet dog, at rejser er både dyre og tidskrævende. Derfor er det de færreste moderne danskere, der har råd til at tage af sted, når de har lyst. I stedet er de bundet til arbejdet, og er drømmene mere spektakulære end en tur over grænsen, kan det også godt tage et par år at spare op. 

Indret på tilbud

Skru på budgettet

Det kan dog ændres, hvis det er det, man ønsker. Det kræver dog, at man begynder at leve radikalt anderledes. Man skal altså beslutte sig for, om man lever for at rejse eller rejser for at leve. Beslutter man sig for, at man godt kan leve lidt skrabet for til gengæld hyppigere at kunne mærke den californiske sol mod nakken, er der en række ting, man kan gøre. Hovedformålet er dog at spare penge. Bor du således til leje, kan det være en fordel, om muligt, at flytte i noget mindre. På den måde er udgifterne til varme næsten også med sikkerhed mindre. Det samme gælder måden, hvorpå du indretter din nye, lille, søde lejlighed. Hvis du gerne vil have en sofa, så find et sofa tilbud

Selvom det kan være fristende at spare på alle fronter, kan det dog ikke nødvendigvis betale sig. Selvom du flytter i nyt, så brug alligevel en smule penge på at pynte op. Ellers bliver din nye bolig aldrig et hjem. Du kan jo med fordel pynte op på en måde, der minder dig om drømmedestinationen.

Slå til på en afbudsrejse

Find billige rejser

At skrue på det månedlige budget er dog langt fra den eneste måde, hvorpå du kan få råd til hyppige udlandsrejser til drømmedestinationen. For eksempel kan det også være en ide at finde rejser på tilbud. Fordi flyselskaberne som oftest er mere interesserede i at flyve med fyldte fly end i at tjene penge på den enkelte billet, kan man til tider finder fantastiske tilbud med kort varsel. Hvis jobbet således tillader dig at holde ferie på ukonventionelle tidspunkter, er det endnu en god måde at komme billigt afsted. 

Selvom rejsen stadig kan virke som en fjern drøm, kan det allerede nu være en god ide at lægge en rejseplan. Hvis du for eksempel drømmer om at komme til Californien, hvad skal du så se at opleve? I hvilke bjerge skal du hike, hvor skal dit klassiske, amerikanske roadtrip gå hen, og hvad skal du spise? På den måde kan du også holde drømmen i live, mens du sparer op.