golden gate bridge

Sådan kan du indrette dit hjem i californisk stil

123

Hvis du er fascineret eller interesseret i Californien, har du helt sikkert været på ferie der. Måske du er inspireret af det californiske køkken eller den californiske mode. Når nogen tænker på Californien, forbinder de det også ofte med at tage til Hollywood for at jagte store drømme. I disse tider er det dog svært at komme ud og rejse på grund af corona. Vi skal alle helst holde os i vores hjem. Men du kan bruge tiden på at indrette dit hjem. 

Hvis du er fascineret af Californien, ved du måske også noget om, at der findes en særlig californisk indretningsstil. Læs om, hvordan du kan kopiere den smarte, hyggelige og afslappede californiske indretningsstil her.

stue med trae og planter

Masser af møbler i træ

Sørg for at have en masse træmaterialer i dit hjem. Den californiske indretningsstil bærer præg af rustikhed. Find gerne møbler i bambus. Dine træmaterialer skal helst ikke være for mørke og dunkle. Hold det lyst. Du kan også lægge din sengemadras på træpaller, hvis du vil gå all in på den californiske bohemeindretning. Find flotte bordben i træ, og læg en fin glasbordplade ovenpå, så de flotte træbordben rigtigt kan få opmærksomhed. 

Det er en særlig ting i den californiske indretning at hive naturen ind i hjemmet, og det gør man let ved at have mange træmaterialer i sit hjem. Sæt dine bøger op i lyse træ bogreoler og lad gerne reolerne fylde en hel væg. Det giver et hyggeligt hulelook. Et ekstra tip til bogreoler er at sortere bøgerne efter farve.

Hold ikke igen med planterne

Den oplagte måde at hive naturen ind i hjemmet er naturligvis med planterne. I Californien stortrives diverse palmer og mange andre flotte, grønne planter. For at kopiere den californiske indretning er det vigtigt med mange planter – hellere for mange end for få. 

Køb store planter, der kan stå i hjemmets kroge i flotte potter. Pynt dine borde med små planter og blomster og hæng meget gerne også planter op i loftet i forskellige højder. 

Hvis du er en person, der ikke er så god til at holde planter, kan det godt gå alligevel. Der findes efterhånden rigtig mange falske planter, som er lave så flot, at man nærmest ikke kan adskille dem fra de ægte, medmindre man er helt tæt på.

farverige puder på på sofa foran vindue

Giv hjemmet liv med farverige tæpper og puder

Man kan ikke have et californisk inspireret hjem uden et væld af puder og tæpper med mønstre. Gå efter sprudlende farver som turkis, rød, gul og pink. Gerne med forskellige slags mønstre, som kan kombineres. Du må gerne turde at rode med udtrykkene. Det skal se lidt tilfældigt ud, og derfor må puderne også gerne være mange og i forskellige størrelser. 

Du behøver ikke at tænke for meget over, hvad der passer eller ikke passer sammen. Her handler det faktisk mest om at have en masse puder. Det giver et flot og hyggeligt pift til sofa og seng. Læg også mange mønstrede gulvtæpper på dine gulve for at opnå det californiske bohemelook.