santa cruz

Santa Cruz

123

Når du tager turen ned ad Highway 1, er der mange fantastiske steder at gøre stop og opleve både smuk natur, spændende kultur og fantastiske byer.

Santa Cruz er den første større by, du møder på din vej fra San Fransisco. Dette er en hyggelig by med en dejlig strandpromenade, som ligger ud til Stillehavets brusende bølger. Er du til brede sandstrande, en god bymidte og veterantog, så vil Santa Cruz helt sikkert være en by for dig.

Læs med her, og bliv klogere på, hvad du ikke må misse på dit besøg i Santa Cruz.

Er du til tivoli? Oplev et klassisk amerikansk tivoli i Santa Cruz

Tidligere var forlystelsesparker langs USA’s vestkyst mere reglen end undtagelsen. I dag er der dog kun tre af slagsen tilbage direkte ud til Stillehavet.

Tivoliet i Santa Cruz har den klassiske trærustsjebane, som er blevet et varemærke for de amerikanske forlystelsesparker. Rutsjebanen er helt tilbage fra 1924 og har medvirket i adskillige film og serier.

Udover Santa Cruz kan en klassisk forlystelsespark opleves på Santa Monica Pier i Los Angeles og i San Diego, Belmont Park.

Er du til rutsjebaner, candyfloss og popcorn, som man ser i film, må du ikke gå glip af muligheden for at besøge én af de sidste traditionelle forlystelsesparker under dit besøg i Californien.

Få stillet din shoppelyst

Downtown Santa Cruz indeholder masser af muligheder for, at du kan få stillet din shoppelyst. Er du til designertøj og dyre mærkevarer? Intet problem. Centrum udstråler, at det især er velstillede californiere, der bor i byen.

Der et utal af hyggelig cafeer, lokale butikker, gallerier og restauranter, så du kan sagtens få mange timer til at gå med at udforske Santa Cruz.

Er du vild med veterantog og smuk natur?

Hvis du bliver træt af bylivets larm og postyr, kan du hoppe på det gamle veterantog, som om sommeren kører fra strandpromenaden og op i bjergene. Her kan du lade roen falde over dig, mens du nyder den smukke natur fyldt af Redwood træer, tunneller, broer og kuperet terræn.

Efter en times tid når du endestationen ved Roaring Camp Railroad, der er i sig selv er et besøg værd. Stationen ligner en kopi af en Wild West station. Ved endestationen kan du opleve Henry Cowell Redwoods State Park med mere end 24 km vandreruter. Parken byder på Redwood træer, hvor nogle af dem er op til 1400-1800 år gamle.

Dette er en skøn måde at bruge en dag på under dit ophold i Santa Cruz. Her får du lov at opleve den ældgamle natur, som omgiver byen.