universal studios

Universal Studios Hollywood

123

Har du siddet klistret fast på stolen til film som Harry Potter, Fast & Furious, Jurassic Park og Dødens Gab, så vil du helt sikkert synes om Universal Studios i Hollywood. Parken, der er en af USA’s mest kendte, åbner op for en verden fyldt med filmmagi. Stedet hvor filmene og legenderne i medieindustrien skabes, har åbnet sine døre for film- og serieglade mennesker, der gerne vil dét tættere på deres favoritunderholdning.

Hvor ligger Universal Studios?

Universal Studios Hollywood ligger i Studio City, nær Hollywood i Los Angeles. Hvis du er i eller omkring Los Angeles, er det et must-see, især hvis du er filminteresseret – hvis du desuden også er til rutsjebaner og 3D-forlystelser, så er det et noget nær perfekt sted for dig.

Hvad kan jeg se i Universal Studios?

Universal Studios er bygget op om nogle af de mest populære film, som Universal Studios har skabt. Til de enkelte, udvalgte film er der enten en forlystelse, et område, en bygning eller rekvisitter tilhørende værket.

Parken er delt op i en nedre del og en øvre del. Det skyldes hovedsageligt den naturlige, geografiske del i, at Universal Studios er bygget lige ved siden af nogle af Los Angeles kendte ’hills’.

Én af de ting, som parken er særligt kendt for, er deres Studio Tour. Det er en køretur bagom kulisserne, hvor der filmes og instrueres vaskeægte Universal-film. Det er nemlig ikke kun forlystelsesparken, der er placeret i Studio City, parken er nemlig bygget lige opad filmstudierne.

Det betyder, at man på den såkaldte Studio Tour bliver kørt rundt i en form for åbent tog med flere vogne bagpå, hvor man ser kulisserne fra sit sæde.

Udover at man kører rundt på ægte filmset, så er man også inde i en række 4D-oplevelser for ikke at nævne, at man også er med i noget der føles som ægte filmscener.

En anden del af parken, som folk rejser langvejs fra for at se, er Harry Potter-delen. I Universal er der nemlig blevet bygget en relativt ny del til; Hogwarts og hele universet omkring Harry Potter. Udover Hogwarts er der små butikker, akkurat ligesom i filmene. Desuden er der bygget to forlystelser op omkring Harry Potter. En del af parken som man, Harry Potter-fan eller ej, virkelig bør se og opleve.

Hvordan kommer jeg dertil?

For at besøge Universal Studios kan du fint køre i bil dertil. Der er nemlig lavet parkeringspladser lige ved parkens indgang. Hvis du ikke er i bil, kan du tage metroen. Metroen har et stop i Studio City, hvor man udenfor metrostationen bliver hentet af et Universal-tog, der tager en med op på bakken, hvor selve parken ligger. Det fungerer godt og er nemt og billigt. Universal-toget er gratis.

Hvad koster det at komme ind på Universal Studios Hollywood?

Et besøg i Universal Studios er halvpeberet. Prisen afhænger af, hvornår du besøger parken på sæsonen, men ligger i følgende kategorier, hvis du bestiller online:

  • Voksenbillet (10+ år): 109-129 dollars
  • Børnebillet (3-9 år): 103-123 dollars

Der fås også dyre billetter, såsom VIP-billetter.

Billetterne kan både bestilles hjemmefra eller købes ved indgangen til parken. Prisen ovenfor er ved køb hjemmefra, hvor du sparer lidt penge i forhold til køb ved indgangen.

Er Universal Studios for hele familien?

Universal Studios er for hele familien.

Der er forlystelser og set-ups perfekte for mindre børn i børnehavealderen og op efter. Der er desuden et vandland inde i parken, målrettet mindre børn, med blandt andet Minion-tema.

Parken er også velegnet til voksne, der rejser uden børn.