lincoln

Biludlejning i Californien

123

Er du på jagt efter en biludlejer i Californien? Så er du kommet til det rigtige sted. Her guides du til hvem, hvad, hvor, og hvordan du kan leje din kommende ferie-bil i den smukke, amerikanske stat; Californien.

Hvordan fungerer det?

Billeje i Californien er oftest nemt og overskueligt.

Mange turister vælger at leje deres bil hjemmefra, så de ved, at den er klar, når de er fremme. Det kan du også gøre – men det er ikke nødvendigt.

I Californien er der også et relativt stort marked for private biludlejere, altså ganske almindelige mennesker, der udlejer biler. Her er priserne oftest anderledes fra de større biludlejningsfirmaer.

Hvor kan jeg leje en bil – og af hvem?

Mange kender rutinen; du tager flyet, lander på destinationen, snupper kufferterne fra båndet, går ud til biludlejeren for derefter at køre mod jeres hotel. Dette scenarie er også ganske normalt i Californien.

I Californien er der et stort udbud af biludlejningsfirmaer nær de større lufthavne. Lander du eksempelvis i Los Angeles International Airport, San Francisco International Airport eller San Diego International Airport, så er der rig mulighed for at finde en udbyder, der dækker dine behov for rejsen.

Nogle af aktørerne, som du kan leje bil fra hos, er Hertz, Avis, Alamo og Europcar

Hvis du ikke ønsker at leje bil ved et af de større, gængse firmaer, så er der også andre muligheder. Du kan eksempelvis leje bil hos et privat firma. Her er prisen ofte lavere end ved de store firmaer. Dog bør man være opmærksom på, at der ikke altid er de samme forsikringer, hvis uheldet, 7, 9, 13, skulle være ude.

Er leje af bil i Californien optimalt?

Ved at leje en bil i USA får du frihed. I en stor stat som Californien er det absolut ikke en ulempe. Du bestemmer selv, hvornår bilen kører, du kan stoppe lige, hvor du har lyst, og du er ikke afhængig af andre mennesker. Dermed er det super optimalt at leje bil i Californien.

Hvilke typer biler kan jeg leje?

I Californien, og resten af USA generelt, er de glade for store biler. Så store biler, at firehjulstrækkerne i Danmark føles mikroskopiske, når du kommer hjem igen.

Du kan leje alt fra små personbiler, til cabrioleter og firehjulstrækkere af en anden verden.

Oftest er der mange timer på vejen, og derfor kan det altså være en fordel at leje en bil, der er lidt større, end hvad du normalt ville vælge. Ofte er der heller ikke den store prisforskel.

Vigtigt at huske ved billeje i Californien:

  1. Overvej, om du vil leje en GPS med. Selvom de fleste har en GPS indbygget i mobiltelefonen, så kan det være rart at have GPS’en, hvis du nu skulle miste dækningen.
  2. I USA er der aldersbegrænsning på lejeren af bilen. Mange steder er det svært at leje bil, hvis man er under 25 år. Hvis det kan lade sig gøre, er der ofte et stort gebyr på.
  3. Tag billeder af bilen, inden i ruller ud på de californiske highways. Hvis lejeren efter endt tur påstår, at I har lavet en skramme på bilen eller lignende, så er det rart at kunne modbevise det, så I slipper for at betale store summer oveni lejen.
  4. Husk en forsikring på bilen! Hvis du skulle være uheldig, at der sker noget med bilen, så har du dit danske sikkerhedsnet i en forsikring.