highway 1

Highway 1 – Californiens, måske, smukkeste rute

123

Har du også forelsket dig i denne enestående rute i Californien, som ligner et usandsynligt flot postkort? Så er du med garanti ikke den eneste. Udover den smukke havudsigt hele turen igennem, så byder den unikke rute også på frodig natur, arkitektoniske perler og memorable byer.

Hvad er Highway 1, og hvor ligger den?

Highway 1 er en landevej i det vestlige USA, der løber langs Stillehavskysten. Det er en ikonisk rute, der, ligesom Route 66, er kendt over det meste af verden. Highway 1 er særligt kendt for sin smukke placering ud til Stillehavet, samt for den flotte natur, der findes på den anden side af vejbanerne.

Highway 1 er 1055 kilometer lang og dermed Californiens længste landevej. Ruten går fra Mendocino County, nord for San Francisco, til Orange County, syd for Los Angeles.

Landevejen snor sig igennem terrænet og strækker sig forbi alt fra millionbyer til små fiskebyer og enestående natur.

Hvis du bliver træt af at køre, kan du passende tage et stop ved et af de flotte udkigspunkter eller sågar vandre en tur i det smukke terræn.

Hvilke steder skal jeg se langs Highway 1?

Langs Highway 1 findes der mange perler, som uden tvivl er værd at besøge. Derfor kan det være svært at vælge hvilke. Her får du inspiration til, hvor netop du kan stoppe for at få udfyldt dine behov.

San Francisco

Tag et smut forbi den ikoniske by kendt for sine stejle gader, tunge tåge og røde bro, Golden Gate Bridge. Det vil være at skyde sig selv i foden ikke at besøge San Francisco, når du alligevel er på de breddegrader. Byen har meget at byde på og nydes godt på Pier 39 med udsigt til søløver fra en lille, lokal fiskerestaurant. Så bliver det ikke mere autentisk.

Monterey

En hyggelig kystby, der særligt er kendt for sit store akvarium, Monterey Bay Aquarium. En super oplevelse for børn og voksne i alle aldre. Desuden er det blot en lille, overskuelig køretur fra San Francisco på 2 timer.

Hearst Castle

Et slot, der er bygget på toppen af en bakke, med den smukkeste udsigt. Slottet er bygget af William Hearst. Udover selve bygningen er der en park med pool, kunst, en privat zoo og en villa. Her kan man hurtigt bruge et par timer.

Half Moon Bay

Et perfekt sted til dig, der gerne vil opleve naturen på tæt hold. Ved Half Moon bay kan du nemlig leje kajakker. Du vælger selv om du vil sejle afsted selv, eller om du vil på en guidet tur. Bugten ligger i læ af en mole, hvor Stillehavet ligger på den anden side.

Santa Barbara

Denne by er et perfekt stop på vejen mellem San Francisco og Los Angeles. Nord for LA ligger nemlig Santa Barbara. Byen emmer af sydlandsk surfer-stemning. I området findes flere vinproducenter, som er en oplevelse at besøge.

Los Angeles

Byen der har alt. Hvad end du er til shopping, strand, pulserende storby, trekking, forlystelser eller generelt bare på udkig efter en by der tilbyder alt, så har Los Angeles svaret.

Hvornår bør jeg besøge Highway 1?

Highway 1 kan besøges hele året rundt.

I sommermånederne er der særligt mange turister, så hvis du vil undgå det, må du rejse en smule udenfor sæsonen.

Om vinteren kan der være koldt og vådt ude langs kysten, men til gengæld meget få turister.

Vær opmærksom på, at dele af ruten sommetider er lukket grundet jordskred og lignende.