pinnacles

Pinnacles National Park

123

Måske kender du ikke Pinnacles National Park? Det er der nemlig ikke mange, der gør. Parken kan let overses på din tur rundt i Californien. Du bør dog gøre dig selv den tjeneste at køre forbi, hvis du alligevel er i området. USA’s yngste nationalpark er beliggende øst for Salinas Valley i Central Californien og 130 km sydøst for San Jose.

Besøg Pinnacles National Park, og du kan sige, at du er én af de få, der har besøgt parken. Læs alt om parken her.

Hvad er Pinnacles National Park?

Området i Pinnacles National Park er af vulkansk oprindelse og har derfor nogle meget specielle stenformationer. Det er et kuperet landskab, som både er meget tørt og kan blive utrolig varmt.

I parken er det muligt at vandre på nogle af de utallige vandrestier. Undervejs kan der opleves spændende klippehuler og flotte udsigtsposter.

Parken egner sig godt til familier, da det er en hyggelig og overskuelig park. Eller for dig, der er vild med natur, vandring og dyreliv.

Hvordan kommer jeg ind i parken?

Nationalparken har to forskellige indgange, én i øst og én i vest. Den østlige indgang byder på de mest populære vandreruter og fører blandt andet til flagermushuler, gennem slugter og områder med flotte, røde klippeformationer.

Indgangen koster ca. 65 kroner pr. bil inklusiv alle passagerer, så det må siges at være en billig seværdighed i Californien.

Hvis du kommer til parken med et mål om at vandre, skal du sørge for at have alt grej med selv. Det er ikke muligt at købe mad, drikke og andet nødvendigt udstyr. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt med andet end en bid mad og rigeligt med væske, hvis det blot er en dagstur. Planlægger du derimod flere dages vandring med overnatning, er det godt at vide, at du skal sørge for alt fra benzin på bilen, en stor madpakke, førstehjælpeudstyr og andet vandregrej.

Hvad er særligt ved Pinnacles National Park?

Denne nationalpark er det bedste sted at opleve den nordamerikanske kondor, da parken er hjemsted for omkring 30 af slagsen. Disse fugle var tæt på at uddø i 1980’erne. I parken kan du heldigvis stadig nyde det smukke syn, når en kondor spreder sine store vinger ud og lader sig svæve rundt over parken.

Parken er ikke kun hjemsted for kondoren, men er også USA’s yngste nationalpark, da den kun har eksisteret tilbage fra 2012. Naturen er selvfølgelig langt ældre og resultatet af flere vulkanudbrud for 23 millioner år siden.