Los Angeles

Los Angeles: Drømmenes by

123

Los Angeles – eller L.A. som byen som oftest forkortes til – er befolkningsmæssigt den største by i den amerikanske delstat Californien. Byen er bl.a. kendt for dets eftertragtede universiteter, for at ligge tæt på Disneyland og ikke mindst for at være byen, hvor Hollywood befinder sig.

Los Angeles er en by, hvor man for alvor kan opleve den amerikanske kultur, såvel som dennes stærke tilknytning til den spanske og mexicanske kultur, da byen netop ligger forholdsvis tæt imod grænsen til Mexico, hvilket også er afspejlet i byens navn, som kan blive oversat til ”Englenes by”.

En by med fokus på fremtiden

Før i tiden blev byer såsom London, Paris, Wien og New York City opfattet som arketyperne for, hvad en storby er, og hvad det ville sige at leve i den. I dag er det dog Los Angeles, som bliver opfattet som det 21. århundredes storby.

Byen og dens befolkning er da også blevet et eksempel på en bestemt form for livsstil, hvor træning, sund kost og et liv præget er mindfulness bliver dyrket frem for en livsstil, hvor man bærer jakkesæt, har fokus på business, og hvor der konstant er en følelse af tidspres, hvilket er en livsstil som man f.eks. forbinder med New York generelt og Wall Street i særdeleshed.

Los Angeles er dermed en by i udvikling, men hvor der samtidig er mere fokus på de kunstneriske udtryksformer, såsom film og kunst, fremfor økonomi og aktielivet.

Hollywood: En by fuldt med stjerner

Det er også meget kendetegnene for Los Angeles, at man ikke skal blive alt for overrasket, hvis en af Hollywoods helt store stjerne kommer spankulerende ned ad gaden. Det netop i Los Angeles, at bydelen Hollywood befinder sig, hvormed en af L.A.s helt store kendetegn også er det store hvide Hollywood skilt.

Udover at være en bydel så refererer Hollywood også til den film- og tv-industri, som finder sted i det sydlige Californien. Det er da netop også denne industri, som har givet bydelen sit navn, da det er så lokaliseret til området i Los Angeles.

Netop af denne grund er mange af de helt store internationale stjerner også bosiddende i denne fantastiske by. Rundt omkring i byen kan du være heldig at støde på alt fra Kardashian familien til Julia Roberts til Danny deVito. Du kan tilmed være så heldig at løbe ind i den danske DJ Morten Breum, som også til dagligt er bosiddende i byen.

Beverly Hills og Rodeo Drive

Ikke nok med at Los Angeles vrimler med stjerne og indeholder det famøse Hollywood, så er byen også selv omdrejningspunktet i en lang række film og serier. Den første som sikkert springer ind i manges tanker, det er den ikoniske 90’er serie ”Beverly Hills, 90210”, der ligesom Hollywood er opkaldt efter en af bydelene i L.A.

Hvis du befinder dig i byen, så har du også muligheden for at besøge den kendte shopping gade Rodeo Drive, som bl.a. er kendt fra filmen ”Pretty Woman”, hvor hovedpersonen Vivian ikke kan få lov til at shoppe i de prestigefyldte butikker. Måske er du heldigere og kan få lov til at fylde poserne med lækkerier fra butikker såsom Gucci, Louis Vuitton, Armani, Chanel, Christian Dior og mange andre.