San Fransisco

San Francisco

123

Stejle gader, tyk tåge og den store, røde bro; sådan er der mange der tænker om San Francisco – men byen er meget mere end det og kan meget mere end det. Her i teksten vil du blive guidet til spændende steder i byen, som du bør se og opleve.

Hvad er San Franciscos geografisk placering?

San Francisco er placeret i den nordlige del af Californien i USA. Byen ligger ud til Stillehavskysten og er grundet havstrømmene og vindforholdene typisk dækket af en tyk dis, som får byen til at fremstå grå. Grundet den geografiske placering i nord mod havet, er der oftest en tempereret temperatur.

Hvilke aktiviteter er der i San Francisco?

Der er en lang række ting at give sig i kast med i San Francisco, det er blot om at vælge hvilke ting, som du har lyst til at se:

Golden Gate Bridge og Golden Gate Park

San Franciscos ubetingede mest kendte varemærke; Golden Gate Bridge. Den store, røde bro, som forbinder San Francisco med Marin County. Mange turister vælger at cykle over den ikoniske bro, men man kan naturligvis også køre over broen i bil eller blot se den fra et af San Franciscos udsigtspunkter.

Nær broen ligger der endda en park, som både har museer og bisonokser.

Lombard Street

Denne vej er kendt som en af de mest snoede i verden, samtidigt med, at den er enormt stejl. Lombard Street er, med sine blomster og tilplantede sideveje, super charmerende.

Alcatraz

På Alcatraz ligger det nu nedlagte fængsel, som er berømt og berygtet i det meste af verden. For mange år siden var nogle af datidens største skurker sat til fange på øen. Du kan komme på guidet tur til øen, det kræver dog en sejltur fra San Franciscos havneområde.

Financial District

I San Francisco Downtown ligger Financial District. Denne bydel er den nyere og mere moderne del af byen, hvilket spejler sig I de store, moderne forretningsbygninger.

Fisherman’s Wharf

Dette havneområde er super kendt, og det er af en grund. På Fisherman’s Wharf er der en helt speciel stemning, som man fanger ved første øjekast. Fiskerestauranter, lokale butikker og søløver er alle integrerede dele af området.

Pier 39

Denne mole er kendt for sine søløver i hobetal. Man kan ofte være heldig at se utælleligt mange søløver ligge og slænge sig i vandet ved Pier 39. Stedet er særligt velbesøgt af turister.

Cable Cars

De berømte sporvogne kører rundt I meget af San Francisco. Hop med ombord, og bliv fragtet fra a til b på en spændende og anderledes måde end vanligt.

Chinatown

Chinatown er en separat bydel, som byder på asiatisk stemning. I området er der et varieret folkefærd, især mange med kinesiske rødder. Bydelen byder på autentiske restauranter og butikker. Chinatown i San Francisco er den største af sin slags udenfor Asien.

Little Italy

Ligesom at der findes en kinesisk bydel, så er der også en italiensk bydel. Bydelen byder særligt op til italienske måltider, såsom pizza og pasta. Du finder italiensk inspireret arkitektur og stemning, som man kender den fra det ægte Italien.

  1. Prøv et pizzaslice hos North Beach Pizza, det vil du ikke fortryde.

San Francisco emmer altså af oplevelser for både store og små. Hvad end du vil opleve byen til fods, på cykel eller til vands, så er der den rette løsning for alle i dén by.