Californien

Fra Californien til Danmark: Hunde er en global ting

123

Hvis du står overfor en stor flytning fra Californien til Danmark, står du måske med mange overvejelser. Det er en stor omvæltning for hele familien, da det ikke bare er nye mennesker, men også en ny kultur, nye klimaforhold osv. Dette kan også være svært hvis i har en hund som en del af familien, og overvejelserne går måske på om i overhovedet kan tage den med. Er det for besværligt? Er det synd for den? Vil den overhovedet trives i Danmark, efter at have været vant til Californien?

Gåtur med hunden

Du kan sagtens få hunden med på den anden side af jorden

Det skulle ikke være noget problem at få hunden med i den store flytning. Med lidt planlægning, tålmodighed og vilje, vil din hund trives lige så godt i Danmark, som den gjorde i Californien. For de fleste hunde handler det nemlig mest om menneskerne omkring den, og det er her den finder trygheden. Så så længe familien, eller mennesker den er vant til fra sin dagligdag, stadig er omkring den, burde den hurtigt falde til.  En race som Dogue de Bordeaux er netop sådan. Den hægter sig ved sine ejere, og vil for det meste være glad, hvis du er det. 

Aktiviteter i den nye hverdag

I alt flytterodet, kan det være godt at få aktiveret hunden. Det er vigtigt at tage den med rundt i det nye nabolag, så både den og i kommer til at føle jer tilpasse i de nye omgivelser. De daglige gåture vil hurtig gøre hunden vant og tilpas her. En god idé kunne også være at begynde til noget hundetræning. Her kan både du og hunden få noget socialt, samtidig med at hunden bliver aktiveret. Dette kan også være en hjælp til hunden, da den her hurtigt vil opleve at de nye omgivelser har noget sjovt og hyggeligt at byde på. Så længe den kan få lov at være sammen med dig, og se at de mange forandringer ikke gør dit engagement til den mindre, vil den hurtigt komme til at nyde flytningen. 

Danmark

Stor tilvænning for hunden

Det er dog også en stor tilvænning. Det kan også være den bliver utryg og forvirret over alt der sker omkring den. Det er vigtigt at huske at bekræfte den, og inkludere den i flytningen på den måde der passer bedst til den. Er den klar til hundetræning, eller har den brug for mere ro i starten? Ligegyldig hvad, skal den ligesom jer, have lov til at falde på plads. Hvis i husker hundens velbefindende undervejs i flytningen, skulle den gerne falde til ro, i takt med at i gør det. Så med lidt god planlægning og prioritering, er det intet problem i at flytte familiens pelsede ven med på den anden side af jorden.