regnbue

Foretag en miljøbevidst forandring

123

Rigtig mange danskere har taget klimaforandringerne alvorligt nu. I 2019 især efter Folketingsvalget blev klimakampen en prioritering for flertallet sammen med kampen for nedsætningen af CO2-udslippet. 

Klimaet kom i den grad også på dagsordenen for de almindelige mennesker og virksomheder, der ikke havde indset de alvorlige problemer i høj nok grad inden. Folket krævede nu ændringer, og især de unge hørte vi demonstrere. Dette har haft betydning for almindelige mennesker ændringer til en mere grøn livsstil, så man er kommet et stykke. 

klima

Små miljøbevidste valg i hverdagen

Rigtig mange mennesker gør miljøbevidste valg i deres hverdag i større eller mindre grad. Også mange, der faktisk ikke er bevidste om det. Da har klimakampen og ønsket om en mere miljøvenlig verden og opførsel af os mennesker generelt alligevel sat sig fast, kunne det tænkes. 

Selvom mange menneskers, især de ældre generationer, ikke ligefrem ser sig selv som klimaaktivister, eller klimaet som deres store kamp her i livet, tænker mange over ikke at bruge for meget vand i badet og at spare på lyset for blot at nævne nogle eksempler. 

Det er blevet en vane og hobby for mange at affaldssortere. Og helt grotesk vil også den almindelig borger mene, det er at smide affald i naturen. Dette kan jo virke som ren sund fornuft, men det er da med til at slå fast at danskerne i høj grad er miljøbevidste, hvilket sender et godt signal ud til verdenen og til vores egne kommende generationer. 

Så er der selvfølgelig også de, der tager det miljøvenlige til et endnu højere plan og eksempelvis kører med elbiler og tænker meget over at bruge vedvarende energi, du kan gøre via en varmepumpe, solceller mm. En varmepumpe er genial fordi, den omdanner energien udefra fra vinden eller jorden til energi, du kan opvarme dit hus med. Og nedkøle lige så vel med. 

Kilde: Roskilde Fjordens EL. Tjek siden ud. Den tilbyder eltavler, strøm til elbiler samt meget mere.

affald

Heldigt der findes få klimabenægtere

Rigtig mange, og absolut flere end for bare 20 og 10 år siden, er miljøbevidste. De leverer grønt og energivenligt. Det er selvfølgelig i større eller mindre grad, men det er da med at tage hatten af for, at der er få mennesker tilbage som er komplet ligeglade og slet ikke har lyst til at agere bare en smule miljøbevidst, fordi de eventuelt ikke tror på klimaforandringer eller fordi de bare er ligeglade. De mener eventuelt at kampen er tabt, så det kan være lige meget med deres personlige handlinger, eller at det for dem simpelthen ikke er en prioritet her i livet at fokusere på overhovedet.