stue med beton og træ

Sådan indretter du et hjem inspireret af Californien

123

Californien er et centrum for kunst og kultur. Mange bliver inspireret af den stærke stil i både mode og indretning, som man kan finde i californiske hjem. Hvis du er en af dem, som ser op til den californiske stil, så kan du læse mere om, hvordan du opnår den derhjemme her. 

Hav fokus på lyset 

Den californiske stil fokuserer meget på at være lys og behagelig. Din indretning bør være præget af luft og naturligt lys. Du vil altså gerne undgå tunge gardiner, som holder sollyset ude, og i stedet vælge lette materialer og møbler i lysere nuancer. På den måde får din indretning en let følelse, som er meget velset i Californien. 

plante og seng lavet af paller

Vær ikke bange for mere dramatiske møbler 

I Californien er minimalisme ikke alt. Selvom man elsker en mere let indretning, så kan man stadig være en smule dramatisk med sine møbler og dekorationer. Hvis du holder størstedelen af dine møbler i en mere neutral silhuet og farveskema, så er der plads til et mere iøjnefaldende møbel. Det kan være at male en væg i en kontrastfarve, eller hænge en stor og dekorativ lampe over spisebordet. Du kan sagtens eksperimentere med forskellige farver og silhuetter, hvis du sørger for at holde et simpelt og stilrent fundament i din indretning. 

Inddrag naturlige elementer 

Californien er placeret på vestkysten af USA, så der er en meget beachy-følelse over deres indretning. Det betyder lyse farver og masser af naturlige materialer. Især træ er et must i denne indretningsstil, da det er en måde at få noget naturligt inkluderet i ens indretning, men hvor det stadig kan passe til farvetemaet. Hvis du er stor fan af blottet træ i din indretning, kan du vælge et større statement møbel. Et flot og dekorativt plankebord er en fantastiske måde at få mere natur inkluderet i dit hjem. 

indretning i neutrale farver

Hvis din personlighed frem med kunst 

I Danmark og andre skandinaviske hjem er vi meget glade for rene og hvide vægge. Det skal helst være så simpelt som muligt, hvilket tit betyder, at der ikke er meget kunst eller nips i de danske hjem. I Californien vil man gerne inkludere forskellige elementer i sin indretning som viser ens personlige stil og smag frem. Her er blandt andet kunst en fantastisk måde at få et mere personligt touch ind i dit hjem. Hvis du gerne vil undgå, at din vægge bliver for rodet, kan du holde dig til et bestemt farveskema.